Menu
Winkelwagen

Garantie Knuppels

Garantie
Covee Sports heeft van alle leveranciers de garantiebepalingen gekregen. Wij zijn genoodzaakt ons hier aan te houden. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.
De volledige garantiebepalingen vindt U hier.
Voor knuppels gelden er meer en andere regels:

Wat te doen met een kapotte knuppel?
Als u na het lezen van de garantiebepalingen denkt dat u in aanmerking komt voor een nieuwe knuppel, kunt u contact met ons opnemen. Covee zal dan bepalen wat er met het artikel gedaan moet worden. Retourneren mag alleen NADAT er toestemming is gegeven door Covee om het artikel terug te sturen of terug te brengen. U dient dus eerst te e-mailen (info@covee.nl) met details en foto's van het kapotte artikel. Artikelen die zonder toestemming worden teruggestuurd, worden niet behandeld.

Covee moet binnen de garantieperiode op de hoogte zijn gebracht van het kapotte artikel. Artikelen waar Covee van op de hoogte wordt gebracht ná het verstrijken van de garantieperiode, vallen buiten de garantie.
Voorbeeld: Een klant beweert dat bijvoorbeeld een knuppel na 2 weken al kapot was, maar komt daar pas mee na 3 maanden: dit wordt niet geaccepteerd.  Ook niet geaccepteerd worden zijn verhalen dat het product máánden geleden aangeschaft is, maar toch nog maar 'twee keer' gebruikt is.

Artikelen die door Covee worden vervangen i.v.m. garantie worden kostenloos verstuurd naar de klant in Nederland. Woont de klant buiten Nederland dan wordt het artikel vervangen, maar niet kostenloos opgestuurd. Deze klant dient zelf de verzendkosten te betalen óf een nieuwe bestelling te plaatsen, zodat het vervangende artikel kan worden meegestuurd.

Easton, Louisville Slugger en DeMarini (Wilson) geven buiten Amerika geen garantie op knuppels. Covee geeft als service 1 maand garantie op het scheuren, breken en het ontstaan van deuken. Na deze periode kan er geen garantie meer worden gegeven. Hier worden geen uitzonderingen op gemaakt. Kleine deukjes en geluiden kunnen eventueel ontstaan, maar beïnvloeden het slaan niet en vallen daarom niet onder de garantie. Knuppels waar volgens de gebruiker opeens de "power" uit is vallen ook niet onder garantie. Aluminium knuppels worden "afgebakken".  Tijdens dit proces kan er aan de binnenzijde van de knuppel wel eens een klein stukje loskomen wat vervolgens een geluid maakt als een rollend steentje.  Ook dit beïnvloedt het slaan niet en valt daarom buiten iedere vorm van garantie.
BELANGRIJK: Aluminium knuppels zijn zeer temperatuurgevoelig. Van de leveranciers mag er niet mee geslagen worden als het minder dan 15 graden is. Er wordt absoluut geen garantie gegeven als de knuppel kapot is gegaan bij koud weer.
Een knuppel mag ook alleen maar gebruikt worden met echte wedstrijdballen. Alle garantie vervalt als de knuppel op een werpmachine gebruikt is.
Sommige artikelen zijn bestemd voor bepaalde leeftijdsgroepen. Vooral met knuppels kan dit het geval zijn. Er zijn bijvoorbeeld jeugdknuppels die alleen door de Peanuts en Pupillen met zachte ballen gebruikt mogen worden. Dit staat op de betreffende knuppel of bij de omschrijvingen van deze knuppels. Als deze knuppels tóch gebruikt worden met harde ballen vervalt uiteraard de garantie.
De leveranciers gaan ervan uit dat knuppels voor persoonlijk gebruik zijn en niet dat het hele team 1 en dezelfde knuppel gebruikt, waardoor de levensduur logischerwijs veel korter is.  Ziet een knuppel eruit alsof hij binnen een korte tijd extreem veel gebruikt is, dan vervalt ook alle garantie.
Op houten knuppels (ash, maple, óf composite) zit geen enkele garantie.
Knuppels mogen alleen gebruikt worden door de doelgroep waarvoor ze bestemd zijn: Volwassenen mogen niet met jeugdknuppels slaan en mannen mogen niet met damesknuppels (-8, -9, -10, -11, -12, -13) slaan.  Wordt dit wel gedaan, dan is dat op eigen risico en vervalt alle garantie.