Menu
Winkelwagen

Garantie/Ruilen

Ruilen
Een ongebruikt artikel kan binnen 30 dagen geruild worden op vertoning van de kassabon of factuur. Voor online aankopen kunt u een retouraanvraag indienen via Mijn Account --> Mijn bestellingen --> Mijn retouraanvragen. 
"Customised" artikelen, oftewel artikelen waar voor de klant logo's/nummers/namen, etc. op gezet zijn en artikelen die speciaal voor de klant besteld zijn (o.a. dames-broeken/shorts) kunnen niet geruild worden. EvoShield producten waarvan de verpakking geopend is kunnen ook niet geruild worden of retour.
Als een artikel geruild moet worden kan dit teruggestuurd worden. De klant betaalt de verzendkosten voor het terugsturen naar Covee en Covee betaalt dan weer de verzendkosten voor het “nieuwe” product. Als iets teruggestuurd wordt moet er altijd een kopie van de factuur en een briefje met instructies meegestuurd worden.
Covee geeft geen geld terug bij het retourneren van producten. Producten worden óf omgeruild óf er wordt een winkelkrediet gegeven op het account van de klant.  Bij ons is het dus niet mogelijk om meedere exemplaren van 1 bepaald product te bestellen, deze vervolgens thuis te gaan passen en alles dat niet past terug te sturen.

Retouren

Indien er sprake is van een consumentenkoop, overeenkomstig de Wet verkopen op Afstand (artikel 7:5 BW), heeft de afnemer het recht (een deel van) de geleverde goederen binnen een periode van 7 werkdagen zonder opgave van reden te retourneren. Deze termijn begint op het moment dat de bestelde zaken zijn afgeleverd. Indien de afnemer na afloop van deze termijn geen retour heeft aangemaakt in zijn/haar klantprofiel op de website van Covee en de producten niet heeft geretourneerd, is de koop een feit. De afnemer is gehouden, alvorens over te gaan tot terugzending, daarvan binnen de termijn van 7 werkdagen na aflevering online in het klantprofiel een retourmelding aan te maken op de website van Covee Sports B.V. De afnemer dient te bewijzen dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een bewijs van postbezorging. Terugzending van de zaken dient te geschieden in de originele verpakking (inclusief accessoires en bijbehorende documentatie) en in nieuwstaat verkerend. Indien de zaken bij de afnemer ontdaan zijn van verpakkingsmateriaal (kaartjes, plastic, etc), bezwaard of op enige wijze beschadigd zijn geraakt, vervalt het recht op ontbinding in de zin van dit lid. Met inachtneming van hetgeen is bepaald in de vorige zin, draagt Covee Sports B.V. er zorg voor dat binnen 30 dagen na goede ontvangst van de retourzending, het volledige aankoopbedrag exclusief de berekende verzendkosten en retourkosten aan de afnemer wordt gecrediteerd. Voor deze creditering geldt een maximum van €400,00 per bestelling. Het terugzenden van de geleverde zaken komt geheel voor rekening en risico van de afnemer.
Het recht op ontbinding heeft slechts betrekking op afstand (webshop) geleverde zaken.

Het herroepingsrecht en recht van ontbinding geldt niet voor: • goederen welke langer dan 7 werkdagen in bezit van de afnemer zijn • goederen afgenomen in de winkel te Papendrecht • goederen of diensten waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt, waarop de leverancier geen invloed heeft • goederen die volgens specificaties van de consument zijn of worden vervaardigd, bijvoorbeeld maatwerk, of die een duidelijk persoonlijk karakter hebben, zoals bv. (club)kleding met logo’s en/of nummers • Afwijkende, niet-voorraadmaten die speciaal besteld moeten worden (o.a. groter dan XXL) • goederen die speciaal voor de afnemer besteld zijn.

Indien de goederen langer dan 7 dagen in bezit zijn van de klant kunnen ongewenste producten alleen geruild worden voor een ander product of worden geretourneerd voor een winkeltegoed. De termijn hiervoor is maximaal 21 dagen na aankoop. 

Garantie
Covee Sports heeft van alle leveranciers de garantiebepalingen gekregen. Wij zijn genoodzaakt ons hier aan te houden. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.
Zie hier voor tabel met gedetailleerde garantiebepalingen per productgroep.

Wat te doen met een kapot artikel?
Als u na het lezen van onderstaande garantiebepalingen denkt dat u in aanmerking komt voor een nieuw artikel, kunt u contact met ons opnemen. Covee zal dan bepalen wat er met het artikel gedaan moet worden. Retourneren mag alleen NADAT er toestemming is gegeven door Covee om het artikel terug te sturen of terug te brengen. U dient dus eerst te bellen (078-6150189) of e-mailen (info@covee.nl) met details van het kapotte artikel. Artikelen die zonder toestemming worden teruggestuurd, worden niet behandeld.

Covee moet binnen de garantieperiode op de hoogte zijn gebracht van het kapotte artikel. Artikelen waar Covee van op de hoogte wordt gebracht ná het verstrijken van de garantieperiode, vallen buiten de garantie.
Voorbeeld: Een klant beweert dat bijvoorbeeld een knuppel na 2 weken al kapot was, maar komt daar pas mee na 3 maanden: dit wordt niet geaccepteerd.  Ook niet geaccepteerd worden zijn verhalen dat het product máánden geleden aangeschaft is, maar toch nog maar 'twee keer' gebruikt is.

Artikelen die door Covee worden vervangen i.v.m. garantie worden kostenloos verstuurd naar de klant in Nederland. Woont de klant buiten Nederland dan wordt het artikel vervangen, maar niet kostenloos opgestuurd. Deze klant dient zelf de verzendkosten te betalen óf een nieuwe bestelling te plaatsen, zodat het vervangende artikel kan worden meegestuurd.

KNUPPELS:
Easton, Louisville Slugger en DeMarini (Wilson) geven buiten Amerika geen garantie op knuppels. Covee geeft als service 1 maand garantie op het scheuren, breken en het ontstaan van deuken. Na deze periode kan er geen garantie meer worden gegeven. Hier worden geen uitzonderingen op gemaakt. Kleine deukjes en geluiden kunnen eventueel ontstaan, maar beïnvloeden het slaan niet en vallen daarom niet onder de garantie. Knuppels waar volgens de gebruiker opeens de "power" uit is, of die volgens de gebruiker "lek" zijn, bestaan niet en vallen dan ook niet onder garantie. Composite knuppels dienen voor optimale prestaties ingeslagen te worden (minstens 50 ballen per kwart knuppelkant). Aluminium knuppels worden "afgebakken".  Tijdens dit proces kan er aan de binnenzijde van de knuppel wel eens een klein stukje loskomen wat vervolgens een geluid maakt als een rollend steentje.  Ook dit beïnvloedt het slaan niet en valt daarom buiten iedere vorm van garantie.
BELANGRIJK: Aluminium knuppels zijn zeer temperatuurgevoelig. Van de leveranciers mag er niet mee geslagen worden als het minder dan 15 graden is. Er wordt absoluut geen garantie gegeven als de knuppel kapot is gegaan bij koud weer.  Aluminium knuppels kunnen in sommige gevallen kromtrekken.  Dit wordt meestal veroorzaakt door plotselinge temperatuursverschillen (bijv. van warme zolder naar koud veld, etc.).  Aangezien de knuppel recht was bij aanschaf en in bepaalde gevallen in bezit van de gebruiker kromgetrokken is geven de merken hier geen garantie op.
Een knuppel mag ook alleen maar gebruikt worden met echte wedstrijdballen. Alle garantie vervalt als de knuppel op een werpmachine gebruikt is.
Sommige artikelen zijn bestemd voor bepaalde leeftijdsgroepen. Vooral met knuppels kan dit het geval zijn. Er zijn bijvoorbeeld jeugdknuppels die alleen door de Peanuts en Pupillen met zachte ballen gebruikt mogen worden. Dit staat op de betreffende knuppel of bij de omschrijvingen van deze knuppels. Als deze knuppels tóch gebruikt worden met harde ballen vervalt uiteraard de garantie.
Knuppels mogen alleen gebruikt worden door de doelgroep waarvoor ze bestemd zijn: Volwassenen mogen niet met jeugdknuppels slaan en mannen mogen niet met damesknuppels (-8, -9, -10, -11, -12, -13) slaan.  Wordt dit wel gedaan, dan is dat op eigen risico en vervalt alle garantie.
De leveranciers gaan ervan uit dat knuppels voor persoonlijk gebruik zijn en niet dat het hele team 1 en dezelfde knuppel gebruikt, waardoor de levensduur logischerwijs veel korter is.  Ziet een knuppel eruit alsof hij binnen een korte tijd extreem veel gebruikt is, dan vervalt ook alle garantie.
Op houten knuppels (ash, maple, óf composite) zit geen enkele garantie.

KNUPPELREGELS:
Regels m.b.t. welke knuppels er in bepaalde afdelingen/wedstrijden gebruikt mogen worden veranderen continu, soms meerdere keren in 1 seizoen.  Het is de verantwoordelijkheid van de klant om te weten welke knuppels er wel/niet gebruikt mogen worden tijdens zijn/haar wedstrijden.  Knuppels die reeds gebruikt zijn, maar om wat voor reden dan ook afgekeurd worden door de scheidsrechter, of simpelweg niet in de betreffende wedstrijd gebruikt mogen worden, kunnen niet geretourneerd worden.

Samenvatting Garantie Knuppels
Garantie (binnen 1 maand na aankoop) Geen Garantie
Scheuren Optische schade: krasjes, chips
Grote deuken Kleine deukjes
Gescheurde dop of knop Geluidjes
Hevig kromtrekken "Loss of power"
Defecte connector  

HANDSCHOENEN:
3 Maanden garantie op scheuren e.d. Dit geldt alleen voor lederen handschoenen. Alle handschoenen die Covee verkoopt zijn helemaal van leer, behalve de recreatiehandschoenen en vinyl jeugd/baby handschoentjes. Kapotte veters vallen niet onder de garantie.

SCHOENEN:
1 Maand op fabrieksfouten. Dit kan zijn: afgebroken spikes of gescheurde zolen. Kapotte neuzen en/of slijtage op of rondom de neus (bij bv. werpers), "gespikete" schoenen, e.d. vallen niet onder de garantie.

SLAGHANDSCHOENTJES:
1 Maand alleen op fabrieksfouten. Dit kan zijn: kapotte stiksels.

KLEDING:
1 Maand op ritsen en knopen. Covee garandeert de levering van kleding zonder kleurverschillen. Kleding die verkleurt ná levering valt niet onder de garantie.
Schade ontstaan door slidings valt nooit onder garantie.

OUTLET:
Er zit geen enkele garantie op artikelen die vanuit de outlet, dan wel voor outletprijzen, zijn verkocht.

Gedetailleerde garantiebepalingen per productgroep en merk, updated 1 Juli, 2019:

Voor alle onderstaande gevallen geldt:           
- Bij normaal en persoonlijk gebruik (dus niet in teamverband).      
- Aankoopdatum tot de eerste melding is van toepassing, níet het aantal keer dat het product gebruikt zou zijn.

- Voor elke claim moeten foto's aangeleverd worden, ook al is de schade lastig vast te leggen op foto's.

SCHOENEN            
    Maanden na Aankoopdatum        
Versleten/Kapotte neus: <1 <3 <6 <9 <12 >12
Mizuno Geen Geen Geen Geen Geen Geen
Nike Geen Geen Geen Geen Geen Geen
Adidas Geen Geen Geen Geen Geen Geen
New Balance Geen Geen Geen Geen Geen Geen
Underarmour Geen Geen Geen Geen Geen Geen
Easton Geen Geen Geen Geen Geen Geen
             
Afgebroken Metalen Spike: <1 <3 <6 <9 <12 >12
Mizuno Product wordt vervangen. Product wordt vervangen. Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. Geen Geen
Nike Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
Adidas Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
New Balance Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
Underarmour Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
Easton Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
             
Afgebroken Plastic Spike: <1 <3 <6 <9 <12 >12
Mizuno Product wordt vervangen. Product wordt vervangen. Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. Geen Geen
Nike Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
Adidas Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
New Balance Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
Underarmour Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
Easton Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
             
Afgebroken Rubber Spike: <1 <3 <6 <9 <12 >12
Mizuno Product wordt vervangen. Product wordt vervangen. Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. Geen Geen
Nike Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
Adidas Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
New Balance Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
Underarmour Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
Easton Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
Wicden Product wordt vervangen. Product wordt vervangen. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
             
Gebroken Zool <1 <3 <6 <9 <12 >12
Mizuno Product wordt vervangen. Product wordt vervangen. Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. Geen Geen
Nike Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
Adidas Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
New Balance Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
Underarmour Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
Easton Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
Wicden Product wordt vervangen. 30% korting op nieuw paar. 15% korting op nieuw paar. 10% korting op nieuw paar. Geen Geen
             
Kapotte/Gebroken Veter <1 <3 <6<