Menu
Winkelwagen

Verschil Big/Regular Barrel

 

Wat is het verschil tussen een Big barrel en een Standaard barrel en hoe kies ik de juiste jeugdknuppel?

 

 

 

De barrel is het gedeelte van de knuppel waarmee de bal geslagen wordt.
Knuppels tot 30 inch hebben over het algemeen een dunne barrel, oftewel een standaard barrel. Deze zijn goed geschikt voor peanuts, pupillen en de jongere aspiranten.

Vanaf 30 inch zijn er ook bepaalde modellen verkrijgbaar met een dikkere barrel, oftewel een Big barrel. Deze knuppels hebben eenzelfde soort barrel als volwassen knuppels, maar zijn een stuk lichter waardoor ze goed geschikt zijn voor jeugd.
Dit soort knuppels worden vaak gebruikt bij aspiranten en de jongere junioren. Over het algemeen zijn deze knuppels er alleen in 30, 31 en 32 inch.
Big barrel jeugdknuppels mogen niet bij de senioren worden gebruikt.

Het kan moeilijk zijn om een jeugdknuppel voor iemand anders aan te schaffen. Het beste is om de persoon voor wie de knuppel bestemd, is een paar swings te laten maken om te kijken of de knuppel goed aanvoelt. Als dat niet mogelijk is kan men het beste afgaan op de lengtes en gewichten waarmee ook op de training geslagen wordt.
Het is echter wel belangrijk dat men de précieze lengtes en gewichten niet al te serieus neemt. 1 inch is tenslotte maar 2,5cm en een ounce is maar 30 gram. Het is dus belangrijk om niet al te gefixeerd op een bepaalde lengte/gewichtsmaat te zijn.
Andere belangrijke punten kunnen bijvoorbeeld zijn of de persoon in kwestie wellicht op het punt staat om naar een hogere leeftijdsgroep te gaan en of hij/zij wellicht in de groei zit.
Tevens kan men ook een knuppel kiezen die nét iets te lang is. Het is heel gebruikelijk om in het begin de knuppel namelijk ingekort vast te houden.

 

 

 

Pupillen:

 

Standaard Barrel.

Maximaal 30”.

Aspiranten Regionaal:

 

Standaard Barrel & Big Barrel.

Maximale lengte 33”.

Aspiranten Topklasse:

 

Standaard Barrel met maximale lengte 33”.

en

Big Barrel in (-3): 31/28 – 32/29 – 33/30.

Junioren Regionaal:        

 

Big Barrel.

Alle lengtes en gewichten.

Junioren Topklasse:

 

Big Barrel in (-3).

31/28 – 32/29 – 33/30.

 

Voor meer advies/vragen kunt u contact met ons opnemen.